Pil løgene og steg dem sprøde i rigeligt olivenolie ved svagt blus i ca. 15 min. mens du vender ofte.
Krydr med salt og peber
Den langsomme stegning får den sødlige smag frem i løgene.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.
Steg dem på panden med de hele skalotteløg til de er gyldne og møre. Smag til med salt og peber.
Skær de hele tomater i tern på ca. 1/2 x 1/2 cm.
Pil og finthak hvidløg
Pluk rosmarin og finthak bladene (gem stilkene til fisken)
Kom oliven i en sigte skyl dem hurtigt i koldt vand og lad dem dryppe af
Sauter hvidløg i lidt olivenolie i en lille kasserolle til de er gyldne uden at brunke
Kom tomaterne i kasserollen og sauter i 1 minut
Kog dem sammen med oliven, finthakket rosmarin og citronsaft i ca. 1 min.
Tilsæt 1 spsk. hvidvinseddike (pr. person) kog saucen hurtigt igennem igen
Rør generøse mængder af din bedste olivenolie i og smag saucen til med salt, sukker og peber.
Skær fisken i portionsstykker og rids dem på skindsiden med en skarp kniv.
Krydr med salt og peber og steg dem et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande.
Skru ned for blusset og og kom rosmarinstilkene ved sammen med et par klumper koldt smør
Lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) indtil kødet bliver hvidt og fast.
Vend fisken - tæl til 10 og server!
Som vist! Server plukkede blade af hjertesalat vendt i lidt citronsaft og olivenolie dertil!
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()