0
Pandestegt rødfisk med karryabrikossauce og kompot af æble og rødløg

Pandestegt rødfisk med karryabrikossauce og kompot af æble og rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødfisk, Sennep

Fremgangsmåde

Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minut¬ter. Slå dem løse med en gaffel og server straks.

Kompot: Begynd med at skære æbler og rødløg i små tern (hold dem adskilt). Svits 2/3 af løgene i en gryde tilsat lidt smør. Tilsæt derefter 2/3 af æbleternene, karry, lidt hvidvinseddike (1 spsk alm. Eddike hvis du ikke har hvidvinseddike), 1/3 del af æblejuice, salt og peber og sautér det hele i ca. 5 min. (hold det varmt i gryden)

Sauce: Skær abrikoserne i små tern. Rist karry af i en gryde, tilsæt resten af løgene og æblerne samt abrikoserne og lidt olie. Sautér det i ca. 2 min. Tilsæt herefter resten af æblesaften, og lad saucen koge ind til det halve. Til sidst blendes saucen, og den smages til med salt, peber, lidt citronsaft og evt. lidt mere karry afhængig af smag.

Rødfisk (se video ovenover): Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fisken. De kan skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Skær fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. Steg dem på skindsiden i lidt olie på en varm pande i ca. 5 min. (til kødet er glasklart). Start ved høj varme, og skru derefter ned. Tag fiskestykkerne af panden, efterhånden som de er færdige. Overdæk evt. med et stykke stanniol under tilberedningen.

Anret som vist på billedet, og pynt med frisk dild.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?