Start med sauce nage: Skær gulerødderne, skalotteløget og porren i tern. Svits dem i lidt olie i en gryde. Hvis skalotteløget og porren er små, brug da 2 af hver. Tilsæt grøntsagsfond og lad saucen reducere til det halve. Tag gryden af blusset, blend saucen og monter 50 g smør i saucen (kan også undlades). Smag til med salt og peber.
Sauté: Skær de nye løg og æblerne i både. Fjern kernehuset - men ikke skrællen fra æblerne. Smelt lidt smør eller olie i en pande og tilsæt 1 tsk. honning. Sautér æbler og løg i honningsmørret og stænk lidt rødvinseddike over. Lad det hele sautére i ca. 4-5 min. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Fisk: Fjern evt. skælrester (kan gøres med bagsiden af en kokkekniv). Skær fileterne i portionsstykker og krydr med salt og peber. Steg dem på skindsiden i lidt olie på en varm pande i ca. 5 min. til kødet er glasklart. Tag portionsstykkerne af panden efterhånden som de er færdige.
Server sammen med nye kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften