0

Pandestegt rødfisk med sauté af æble og nye løg og sauce nage

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start med sauce nage: Skær gulerødderne, skalotteløget og porren i tern. Svits dem i lidt olie i en gryde. Hvis skalotteløget og porren er små, brug da 2 af hver. Tilsæt grøntsagsfond og lad saucen reducere til det halve. Tag gryden af blusset, blend saucen og monter 50 g smør i saucen (kan også undlades). Smag til med salt og peber.

Sauté: Skær de nye løg og æblerne i både. Fjern kernehuset - men ikke skrællen fra æblerne. Smelt lidt smør eller olie i en pande og tilsæt 1 tsk. honning. Sautér æbler og løg i honningsmørret og stænk lidt rødvinseddike over. Lad det hele sautére i ca. 4-5 min. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Fisk: Fjern evt. skælrester (kan gøres med bagsiden af en kokkekniv). Skær fileterne i portionsstykker og krydr med salt og peber. Steg dem på skindsiden i lidt olie på en varm pande i ca. 5 min. til kødet er glasklart. Tag portionsstykkerne af panden efterhånden som de er færdige.

Server sammen med nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften