0

Pandestegt rødspættefilet med hjemmelavede rødbede/ricottagnocchi og varm fløde/urtepestosauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Speltmel

Fremgangsmåde

Gnocchi: Skrub rødbederne og pak dem enkeltvis i stanniol sammen med 1 tsk. salt. Bag dem møre i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min., lad dem køle lidt af og gnid skindet af - rødbederne kan bages dagen før måltidet skal spises. Læg 3 af rødbederne i en blender sammen med æggeblomme og ½ dl vand og kør det til en fin puré. Tilsæt ricottaen og 100 g revet tør ost, krydr med salt og peber og kør det cremet og ensartet. Hæld massen i en skål, rør hvedemelet i og giv dejen lov til at hvile på køl i en times tid. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 1½ cm tykke pølser. Skær pølserne ud i 1½ cm brede stykker med et skråt snit, så der dannes små "ruderformede" gnocchi. Læg dem i spilkogende letsaltet vand - evt. ad 2 omgange - og kog dem til de lige netop dukker op til overfladen. Tag dem op løbende med en hulske og læg dem direkte i iskoldt vand. Skær den sidste rødbede i små tern og vend dem forsigtigt sammen med gnocchi og 3 spsk. smeltet smør i et passende ovnfast fad. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 10 min. lige inden servering.

Pesto/sauce: Start med at lave en pesto: Rist hasselnødderne i den 175 grader varme ovn i 10-15 min. til nødderne er gyldne og skallen er mørk og har løsnet sig. Lad dem køle lidt af og gnid skallerne af. Pluk krydderurterne (fx basilikum, persille, dild, kørvel) og kom dem i en foodprocessor sammen med nødder, hvidløg, 50 g tør ost, 1 dl olie, salt og peber. Sæt maskinen i gang, tilsæt mere olie (til konsistensen er ensartet, men stadig har struktur) og smag til. Hæld fløden i en kasserolle og kog den ind til halvdelen. Tilsæt pesto - mængden bestemmer du selv og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.

Fisk: Rør speltmelet sammen med salt og peber og vend fileterne deri. Lad dem hvile i 10 min. og steg dem gyldne og sprøde i olie på en pande. Dryp fileterne af på køkkenrulle og server straks.

Server sammen med bagte persillerødder, en sprød grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?