0

Pandestegt rødspættefilet med varm perlebyg-svampesalat og salsa di arancia med agurk og valnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salsa: Riv 1 tsk. usprøjtet appelsinskal ned i en stor skål. Skær skallen af alle appelsinerne med en skarp kniv, skær kødet i fine tern og kom det i skålen. Rens chilien for stilk, ribber og kerner og hak den fint. Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud. Snit agurkekødet og rødløget i fine tern og hak valnødderne efter behag. Vend det hele sammen med 3 spsk. jomfruolivenolie, salt og peber og smag til med citronsaft. Lad salsaen trække i 20 min. inden servering.

Salat: Kog perlebyggen efter emballagens anvisninger - ca. 15 min. kogetid i rigeligt letsaltet vand og 10 min. hviletid på eftervarme. Rens imens svampene og del dem i mundrette bidder. Vend dem med olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem i en 175 grader varm ovn i 15-20 min. til de er møre og let sprøde i kanten. Hak hvidløg, citronskal og parmesan sammen til det er fint ensartet og kom det i en stor skål. Hak persillen knap så fint og kom den ved. Dræn byggen grundigt og rør den i sammen med 6 spsk. jomfruolivenolie, et nip salt og peber. Vend svampene i, smag til med citronsaft, salt og peber og server straks.

Fisk: Rør majsmelet med salt og peber, vend fileterne deri og lad dem hvile 10 min. Smelt en god klat smør på en pande og steg fileterne gyldne og møre deri.

Server retten sammen med letdampet broccoli eller en grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?