Tomater: Skyl forsigtigt tomaterne så de ikke falder af stilken. Klip små klaser på 3-4 tomater og læg dem på en bageplade. Pisk 2 spsk. olie, honning, salt og peber sammen og pensl det på tomaterne. Bag dem i en 125 grader varm ovn i ca. 45 min. (til tomaterne er blevet runkne i skindet).
Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i hvedemel. Lad dem hvile mens resten forberedes.
Rens porrerne (kun det nederste 2/3 skal bruges) og snit dem i tynde skiver. Hak hvidløgene fint, riv skallen af citronen og hak persillen.
Riv brødet groft på et rivejern og rist krummerne sprøde og gyldne i 3 spsk. olie ved middel varme – rør hyppigt, så de ikke bliver sorte. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Tør panden af og læg en skefuld smør på. Sauter porrer og hvidløg til hvidløgene begynder at tage lidt farve. Tilsæt hvidvinen og lad den koge ind til væsken er fordampet helt.
Steg sideløbende fileterne gyldne og møre i en god klat smør.
Vend citronskal, persille og brødkrummer sammen med porrerne og smag til.
Anretning: Anret fileterne på et varmt fad, pres lidt citronsaft henover og fordel brødkrummer mv. ovenpå.
Server sammen med råstegte kartofler og en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften