0

Pandestegt rødtungefilet med bacon, drys af frisk basilikumrasp og klassisk salat Caprese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødtunge, Hvedemel, Gluten, Æg, Mælk, Sulfitter, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Rasp: Fjern skorperne på brødet og kom resten i en foodprocessor sammen med plukket basilikum, pillet hvidløg, et skvæt olie og et nip salt og peber. Kør det sammen til en ensartet og flot grøn rasp.

Salat: Skær tomater og mozzarella i pæne skiver og anret dem taglagt i et fad. Krydr med salt og peber og dryp med balsamico og lidt olivenolie. Top med små klatter pesto og server.

Fisk: Vend fiskefileterne i mel rørt med et godt nip salt og peber og bank det overskydende mel af. Varm lidt olie op på en pande og rist baconen til den er let gylden og knap sprød og lad den dryppe af på køkkenrulle. Læg fiskefileterne på panden 2-3 stykker ad gangen og steg dem gyldne og møre på begge sider.

Anret fiskefileterne på et varmt fad, drys jævnt med raspen og dryp med lidt ekstra olivenolie. Top med baconskiver og server straks.

Server sammen med ovnbagte små kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?