0

Pandestegt rødtungefilet med kapers/persillesmør, citronkartofler og kold sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i både eller i store tern. Vend dem med revet skal fra hele citronen, saft af ½ citron, olie, salt og peber. Bred dem ud på en bradepande og bag dem møre og godt gyldne i en 200 grader varm ovn i ca. 40 min.

Sauce: Hak skalotteløg, drueagurker og ½ bundt persille helt fint og rør dem med mayonnaise, cremefraiche, salt og peber. Smag til med citronsaft og sæt saucen på køl indtil servering.

Fisk/smør: Kom hvedemelet i en dyb tallerken og rør det sammen med peber og et godt nip salt. Vend fileterne deri og bank det overskydende mel af. Steg fiskene gyldne og møre på begge sider på en pande i lige dele smør og olie. Tag fileterne af og hold dem varme. Kom en god klat smør på panden og lad det lige bruse af. Tilsæt kapers, ½ bundt hakket persille (ikke for finthakket) og lidt citronsaft og varm det igennem. Fordel smørret over fiskefileterne og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft (rug)brød.

Kommentarer og forslag til opskriften