0

Pandestegt rødtungefilet med ramsløg på grov salat af bagte jordskokker, syltede rabarber og blomkål med kold agurke/dildsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødtunge, Hvedemel, Mælk, Æg, Sennep

Fremgangsmåde

Salat: Snit rabarberne i ½ cm tynde skiver og kom dem i et passende glas. Kog sukkeret op med 1½ dl vand i en lille kasserolle til det er opløst. Hæld lagen over rabarberne og lad dem trække i mindst 30 min. Skrub jordskokkerne, halver dem og vend dem med olie, salt og peber. Bag dem møre og gyldne i en 175 grader varm ovn i 20-25 min. Del imens blomkålen i fine buketter. Vend de lune jordskokker, blomkål og syltede rabarber (uden lage) sammen med 2 spsk. olie, 3 spsk. rabarberlage og gerne lidt strimlet ramsløg, hvis der er nogle i overskud fra fisken. Smag til med salt, peber og evt. mere lage.

Sauce: Flæk agurken på langs, fjern den bløde kerne og snit kødet i fine små tern. Snit forårsløgene fint og hak dilden. Rør yoghurt, mayonnaise, salt og peber sammen og vend agurk, løg og dild i. Lad det trække i 10 min. på køl og smag til med salt og peber.

Fisk: Dup fileterne tørre, læg dem op på række med kødsiden nedad og krydr med salt og peber. Læg et blad ramsløg på hver filet, fold den sammen én gang fra hoved mod hale og fæst med en tandstikker. Rør melet sammen med friskkværnet peber og et godt nip salt og vend "fiskepakkerne" deri. Bank overskydende mel af og steg fiskene gyldne og møre på begge sider i smør på en pande.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?