Salat: Halver tomaterne, vend dem med lidt olie, salt og peber og sæt dem på en bageplade med skærefladen opad. Bag i en 135 grader varm ovn i en god time (til de er let karamelliserede) og lad dem køle af. Skyl perlebyg og linser og kom dem i HVER SIN gryde sammen med 7½ dl koldt vand og lidt salt. Bring gryderne i kog, skru ned og lad det simre sagte - byggen i 35-40 min. og linserne i ca. 25 min. - til de er møre med bid. Hæld vandet fra, skyl godt under koldt vand og dryp af.
Dressing: Pisk saften fra 1 citron sammen med 1 spsk. olie og et godt kværn peber. Vend byg, linser og dressing sammen og lad det marinere, mens resten laves.
Nip bønnerne, kog dem i min. 5-7 minutter og køl straks af i iskoldt vand. Rens radiserne og snit begge dele i tynde skiver - bønnerne med et meget skråt snit. Skær chorizopølsen i fine tern og rist dem gyldne og sprøde i lidt olie på en pande. Tag dem af med en hulske og dryp af på køkkenrulle. Rør saften fra den anden citron let sammen med den varme chorizoolie på panden og vend det i salaten sammen med grønne bønner, radiser og ½ bundt strimlet basilikum. Smag til og anret på et stort fladt fad. Fordel tomaterne ovenpå og drys med chorizotern, birkes og resten af basilikummen.
Fisk: Del fileterne i to og vend dem i majsmel vendt med salt og peber. Steg stykkerne møre og gyldne på begge sider i olie på en pande og drys med et nip salt lige inden servering.
Server sammen med en klassisk tzatziki og en stor skål sprøde grønne salater (gerne flere slags).
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag.
Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.
Kommentarer og forslag til opskriften