0

Pandestegt rødtungefilet på kartoffelrøsti med æble/løg/bacontopping

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Røsti: Skræl kartoflerne og riv dem groft. Drys med salt og lad dem hvile i 10 min. Hak imens skalotteløgene meget fint. Skyl overskydende salt af kartoflerne og pres væden væk. Vend skalotteløgene i og krydr med lidt peber. Varm olie op på en stor pande og lav 4 "pandekager" af kartoflerne. Lad dem stege gyldne, vend dem og gentag på den anden side.

Topping: Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus og skær æblekødet i både. Snit rødløgene i tynde skiver. Rist baconen netop sprød i en gryde, tilsæt rødløgene og sauter til de er begynder at blive klare. Tilsæt æbler og balsamico, krydr med peber og en smule salt og sauter videre til æblerne er gennemvarme.

Fisk: Dup fileterne tørre, krydr med salt og peber og vend dem i et tyndt lag mel. Smelt en god klat smør på en pande og steg fileterne gyldne og møre deri.

Anretning: Placer en røsti på hver tallerken og læg en håndfuld skyllet salat på midten. Fordel fiskefileterne ovenpå og kom toppingen på med en ske.

Server straks sammen med en krydderurtedressing og masser af godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften