Cherrytomater: Placer cherrytomaterne i et ovnfast fad og krydr dem med friskhakket timian, lidt presset hvidløg, god olivenolie, salt og peber. Bag dem ved svag varme (ca. 150 grader) i 45 min. - og gerne i længere tid ved lavere grader. Jo længere tid jo mere smag. Lad tomaterne køle lidt af inden servering.
Salat: Dressing: ½ dl god olivenolie, et lille finthakket løg, kødet fra de 2 tomater (fjern kernehuset og skær tomatkødet i strimler), hvidvinseddike og lidt salt blandes sammen i bunden af en salatskål. Skyl salaterne, pluk eller skær dem i mindre stykker og vend dem i dressingen. Til sidst vendes de bagte cherrytomater i salaten - rucola er lidt bitter i smagen, hvorimod crispsalat er mere neutral - bland efter behag.
Pesto: Bladene fra 1 bundt basilikum blendes sammen med ½ dl god olivenolie og smages til med salt og peber.
Fisk: Fileterne krydres med salt og peber og foldes så de er lige tykke (lav evt. 1-2 snit på tværs, men uden at skære fileten over og fold fileten sammen). Steg dem på en pande i lidt smør - primært på den ene side i ca. 5-8 min. - hvorefter de vendes og steges i kort tid på den anden side.
Ekstra smagspift: Balsamicoglace: 1 dl god balsamico og 1 spsk. honning koges ind til det får en sirupsagtig konsistens. Dryppes på tallerkenen inden servering (se billedet).
Server retten sammen med nye små kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften