0
Pandestegt rødtungefilet serveret med blandet salat med bagte cherrytomater og basilikumpesto

Pandestegt rødtungefilet serveret med blandet salat med bagte cherrytomater og basilikumpesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Cherrytomater: Placer cherrytomaterne i et ovnfast fad og krydr dem med friskhakket timian, lidt presset hvidløg, god olivenolie, salt og peber. Bag dem ved svag varme (ca. 150 grader) i 45 min. - og gerne i længere tid ved lavere grader. Jo længere tid jo mere smag. Lad tomaterne køle lidt af inden servering.

Salat: Dressing: ½ dl god olivenolie, et lille finthakket løg, kødet fra de 2 tomater (fjern kernehuset og skær tomatkødet i strimler), hvidvinseddike og lidt salt blandes sammen i bunden af en salatskål. Skyl salaterne, pluk eller skær dem i mindre stykker og vend dem i dressingen. Til sidst vendes de bagte cherrytomater i salaten - rucola er lidt bitter i smagen, hvorimod crispsalat er mere neutral - bland efter behag.

Pesto: Bladene fra 1 bundt basilikum blendes sammen med ½ dl god olivenolie og smages til med salt og peber.

Fisk: Fileterne krydres med salt og peber og foldes så de er lige tykke (lav evt. 1-2 snit på tværs, men uden at skære fileten over og fold fileten sammen). Steg dem på en pande i lidt smør - primært på den ene side i ca. 5-8 min. - hvorefter de vendes og steges i kort tid på den anden side.

Ekstra smagspift: Balsamicoglace: 1 dl god balsamico og 1 spsk. honning koges ind til det får en sirupsagtig konsistens. Dryppes på tallerkenen inden servering (se billedet).

Server retten sammen med nye små kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?