0

Pandestegt sandartfilet med forårsgrønt, kartofler med ramsløg og ærteskum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Grønt: Rens grøntsagerne (fx sukkerærter, asparges, forårsløg, spinat, squash, nye gulerødder, spidskål, cherrytomater mv.) og skær dem i ensartede mundrette stykker. Varm lidt olie op i en wok eller dyb pande og sauter dem netop møre (4-6 min.). Bruger du cherrytomater skal de dog kun lige vendes med til sidst.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand. Smelt 25 g smør i en stor dyb pande og lad det bruse af. Tilsæt kartoflerne, krydr med salt og peber og rist til de er let gyldne. Snit ramsløgene i tynde strimler og vend dem i 2 min. før servering.

Skum: Kom ærter og mælk i en gryde og varm op til simrepunktet. Tag det straks af varmen og hæld det over i en blender. Kør massen så glat som muligt og sigt den derefter igennem et klæde. Rør smør i og smag til med salt og peber. Kom igen blandingen i blenderen og kør til det er skummet godt op. Server straks!

Fisk: Rør lidt mel med salt og peber og vend fileterne deri. Steg dem gyldne og møre i lidt smør på en pande.

Server sammen med lidt godt groft brød og evt. en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.