0

Pandestegt skærisingfilet med forårsløg, ingefær og søde rødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder, Skærising

Fremgangsmåde

Rødder: Skræl rødderne (fx persillerod, skorzonerrod og jordskok) og skær dem i ensartede både på langs. Varm lidt olie op på en pande og sauter rødderne med salt og peber til de har taget en let gylden farve. Tilsæt honningen og lad det karamellisere langsomt til rødderne er møre. Tilsæt hvidvinseddike og fintklippet purløg og smag til med salt og peber.

Fisk: Trim forårsløgene, snit dem i 2 cm brede stykker med et skråt snit og hak ingefæren helt fint. Krydr fileterne med lidt salt og peber, fold dem en gang på midten og fæstn dem med en tandstikker. Varm lidt olie op på en pande, brun fileterne kortvarigt på begge sider og tag dem af panden. Rist forårsløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt sojasauce, sukker og ½ dl vand, læg fiskene ovenpå og lad det simre i 2-3 min. under låg til fisken lige akkurat er mør.

Skær limefrugten i både og brug dem til både fisken og de karamelliserede rødder.

Server sammen med jasminris og dampet broccoli.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?