0

Pandestegt slethvar med hvidløgskrydderurtesmørsauce og rå grønkålssalat med frisk æble, tahindressing og ristede mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Skyl grønkålen godt, fjern de grove ribber i midten (som kasseres) og snit bladene i fine tynde strimler. Befri æblerne for stilk og kernehus og snit frugtkødet i tynde skiver. Dressing: Pres 1 fed hvidløg og rør det sammen med yoghurt, tahin, 1 spsk. citronsaft, salt og peber og smag dressingen til. Rist mandelsplitterne lysebrune i en smule olie og dryp af på køkkenrulle. Bred kål og æbler ud på et fladt fad, dryp dressingen over og drys med ristede mandelsplitter.

Fisk: Dup fileterne tørre og vend dem i mel rørt med salt og peber. Pil 3 fed hvidløg og skær dem i fine tynde skiver. Rens og pluk krydderurterne og hak dem fint. Varm lidt olie op på en pande og rist fileterne gyldne og møre på begge sider ved god varme. Tag fileterne af panden og hold dem lune. Hæld vermouth på panden, skrab bunden, så alle stegepartikler løsnes og kog det ind til næsten ingenting. Tilsæt smørret og lad det bruse af. Rør hvidløgsskiverne i og rist til de lige begynder at tage lidt farve. Tag panden af varmen, rør krydderurterne i og krydr med salt og peber. Smag saucen til med citronsaft efter smag, dryp saucen over fisken og server.

Server sammen med små kogte kartofler og ovnbagte rodfrugter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?