0

Pandestegt torsk på røsti af selleri, kartoffel og æble med kaperscreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Creme: Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, persille, salt og peber og vend finthakket løg og grofthakkede kapers i. Smag til med salt og peber og lad gerne cremen trække køligt i 20 min. på køl.

Røsti: Skræl kartoflerne, riv dem groft og pres dem fri for væde. Skræl selleri og æble, riv begge dele groft og bland det sammen med kartoflerne. Kom 1 spsk. smør og 2 spsk. olie på en (teflon)pande, lad det bruse af og tilsæt grøntsagerne. Krydr med salt og peber og pres det godt sammen til en pandekage. Steg røstien i ca. 10 min. ved middel varme til den er gyldenbrun og sprød på den ene side. Fordel 1 spsk. smør i små klatter på toppen og dryp med 1 spsk. olie. Vip røstien ud på en stor tallerken (eller et grydelåg), læg panden ovenpå - på hovedet - og vend det hele om. Steg røstien videre på den anden side i 10-15 min. til grøntsagerne er møre.

Fisk: Skær torsken i passende portionsstykker og dup dem tørre. Rør rugmelet sammen med et godt nip salt og peber og vend fiskestykkerne deri. Bank det overskydende mel af og steg fisken gylden og mør på panden i lige dele smør og olie.

Del røstien i 4 kvarte, anret hver del på en tallerken og top med fisk og en skefuld kaperscreme.

Server sammen med en sprød grøn salat og ovnbagte rødbedetern.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?