0

Pandestegt torskefilet med bacon/porresauté og bagte kartoffelskiver med citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Torsk

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend dem sammen med fintrevet skal fra hele citronen, et skvæt olie, salt og peber. Bred skiverne ud på en bageplade, pres saften fra ½ citron over og sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. til de er møre og godt gyldne.

Sauté: Rens porrerne og snit dem i ½ cm tykke skiver. Rist baconen til den er let gylden og har smidt fedtet - det skal ikke være helt sprødstegt. Tilsæt porrer og timianblade, krydr med et nip salt og et godt kværn peber og sauter i 3 min. Hæld æblemost ved, skru ned for varmen og lad det sautere stille og roligt til porrerne er møre som smør, og æblemosten er kogt ind.

Fisk: Skær torsken i portionsstykker, dup dem tørre og krydr med salt og peber. Vend dem i et tyndt lag mel og steg dem gyldne og møre i olie på en pande (ca. 3 min. på hver side).

Anret fisken på en bund af bacon/porresautéen og med kartoflerne i en skål for sig.

Server retten sammen med snackgrønt fx gulerods- og agurkestave.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?