0

Pandestegt torskefilet på cremede dijon/estragonporrer og knuste kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne rigtigt godt og kog dem møre i velsaltet vand. Kom dem i et passende ovnfast fad og klem dem let med hænderne, så de knuses. Dryp jævnt med olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt kartoflerne i en 225 grader varm ovn i ca. 30 min. (til de er sprøde og godt gyldne på toppen).

Porrer: Trim porrerne, snit dem i ringe og skyl dem rigtigt godt. Dryp porrerne af og sauter dem med salt og peber i lidt olie på en pande til er bløde. Tilsæt vinen og lad det simre til den er reduceret til det halve. Tag panden af varmen, rør sennep, cremefraiche og finthakket estragon i og smag til.

Fisk: Skær fisken i passende portionsstykker og dup dem tørre. Rør melet sammen med peber og et godt nip salt og vend fisken deri. Bank det overskydende mel af og steg fisken gylden og mør på en pande i lidt olie.

Anretning: Anret fisken på en bund af de cremede porrer og giv de knuste kartofler til.

Server gerne sammen med en sprød grov peberfrugt/tomat/rødløgssalsa og/eller en grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften