0

Pandestegte hele flåede rødtunger med bacon/purløgssmør, dampede nye grøntsager og kold basilikumcreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Basilikumcreme: Blend basilikumblade og mayonnaise sammen til en grøn ensartet creme og rør cremefraichen i. Smag til med salt og peber og lad den trække 15 min. i køleskab.

Fisk: Skær baconen i 3 mm tynde stykker på tværs af skiverne og rist dem gyldne og sprøde på en tør pande. Snit purløgene fint og kom begge dele i en skål. Rør lidt hvedemel (du kan også bruge majsmel eller rugmel) med et godt nip salt og peber, vend rødtungerne deri og bank overskydende mel forsigtigt af. Smelt en god skefuld smør på panden og steg fiskene møre og gyldne på begge sider. Tag dem af panden og kom igen en skefuld smør på. Lad den lige bruse af og rør så bacon og purløg i. Fordel smørret ovenpå fiskene og server straks.

Grønt: Skær toppen af gulerødderne, men bevar 2-3 cm af det grønne, og skrub dem godt. Trim forårsløgene og del dem i to. Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Sæt 1 liter velsaltet vand over i en bred lav gryde (eller sauterpande) og kog op. Damp først gulerødderne i ca. 4 min., tilsæt derefter forårsløgene og damp videre 3 min. Til sidst tilsættes aspargeserne og det hele dampes yderligere 4-5 min. (eller til det hele er mørt). Anret på et fladt, varmt fad og server.

Server sammen med små nye kartofler og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften