0

Pandestegte hele rødtunger med rødbede/æble/peberrodscreme og små stegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rødbedecreme: Kog rødbederne møre i letsaltet vand i 30-45 min. (afhængig af størrelse). Smut rødbederne og skær dem og æblet i små fine tern. Rør cremefraiche og sennep sammen og smag til med fintrevet peberrod, salt og peber. Vend rødbeder, æbler og creme sammen, lad det trække køligt i 10-15 min. og smag til.

Kartofler: Kog kartoflerne næsten møre i velsaltet vand, pil dem og lad dem køle lidt af. Flæk kartoflerne på langs og hak rosmarinen (kvisten skal ikke bruges). Varm en god skefuld smør op på en pande og kom kartofler, rosmarin, salt og peber på. Lad dem stege møre og gyldne på begge sider og drys med et godt nip salt lige inden servering.

Fisk: Rør lidt rugmel sammen med peber og et godt nip salt, vend rødtungerne deri og bank overskydende mel forsigtigt af. Smelt en god skefuld smør på en pande, tilsæt lidt olie og steg fiskene møre og gyldne på begge sider.

Server sammen med en skive kernerugbrød og en skål sprød grøn salat med ærter, agurk og rødløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?