Kompot: Halver tomaterne, fjern stilkene og skær resten i 1 cm tern. Hak løget og snit hvidløgsfeddene i tynde skiver. Varm lidt olie op i en sauterpande og rist grøntsagerne til de er bløde og let gyldne - krydr med salt og peber. Tilsæt balsamico og sukker, lad det hele karamellisere let og skru ned for varmen. Lad det simre langsomt til konsistensen er cremet og smag til.
Bacon: Rist baconen sprød på en tør pande og lad den dryppe af på køkkenrulle.
Fisk: Kom melet i en dyb tallerken, rør det med et godt nip salt og peber og vend fiskefileterne deri. Kom lidt olie på en pande og steg fileterne gyldne og møre på begge sider.
Smørsauce: Skyl krydderurterne, pluk bladene af og slyng dem tørre. Hak krydderurterne fint. Kom smørret på fiskepanden efter fileterne er taget af og lad det brune let. Rør krydderurter og citronsaft i og smag til.
Byg et lille tårn af fiskefileter, baconskiver og tomatkompot på hver tallerken og dryp med smørsaucen.
Server straks sammen med små nye kogte kartofler og ristede grønne asparges.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften