0

Pandestegte rødspættefileter med kartofler og grøntsager i fad

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fad: Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og bred dem ud i bunden af et smurt ovnfast fad. Rens grøntsagerne, skær løg, peberfrugter, champignoner og tomater i skiver og hak hvidløget. Varm olien op og sauter først løgene deri til de begynder at klares. Tilsæt champignoner og rist til de er let gyldne. Kom peberfugter, hvidløg, basilikum, salt og peber ved og sauter yderligere 2-3 min. Bred grøntsagsblandingen ud på kartoflerne og hæld fløden over. Rist tomatskiverne på panden et øjeblik og arranger dem pænt i fadet. Bag ved 200°C i ca. 1 time til grøntsagerne er møre og overfladen godt gylden.

Fisk: Rør rugmelet med salt og peber og vend fiskefileterne grundigt deri. Smelt en god klat smør og rist fileterne gyldne på begge sider.

Server retten med en fyldig blandet salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften