0

Pandestegte ”thai”dorader med tomat, agurk og koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Hak hvidløgene og halvdelen af korianderen fint. Kom det hele i kasserolle sammen med sherry, soja, limesaft, chilisauce, tamarindpasta og farin. Varm det op over middel varme til det simrer let. Rør maizenaen op med en smule vand og rør det i saucen. Kog den hurtigt igennem til den er tyknet let og smag til - den skal være godt afbalanceret mellem sødt, surt, salt og stærkt.

Tilbehør: Skræl agurken og pil skalotteløget, skær dem og tomaterne i tynde skiver og hak den resterende koriander groft.

Fisk: Skyl fiskene godt, dup dem tørre og lav to dybe ridser på hver side. Pensl dem med 2 spsk. fiskesauce og lad dem "marinere" 10 min. Steg dem gyldne og møre på begge sider i en god sjat rigtigt varm olie ca. 4-6 min. på hver side (afhængig af tykkelse).

Anretning: Læg fiskene på et fladt fad og hæld saucen henover. Pynt med skiver af tomat og agurk og drys med koriander.

Server straks med jasminris og lynstegte grøntsager til.

Kommentarer og forslag til opskriften