Fisk: Rens havtaskehalen efter anvisning på bagsiden og skær kødet i 1 cm tykke skiver på den lange led. Rør 4 spsk. olivenolie, 1 fed finthakket hvidløg, 1 spsk. persille, citronskal, brødkrummer, salt og peber sammen og vend fisken godt rundt deri. Dæk det til og lad fisken ”marinere” køligt i 30 min. Varm lidt olie op på en pande og rist fisken gylden på begge sider – 4-5 min. i alt.
Gulerodssalat: Skræl gulerødderne, del dem i uens tern og kog dem lige knapt møre i letsaltet vand. Bland imens citronsaft, 1 spsk. olivenolie, sukker, 1 fed presset hvidløg, cayennepeber og jomfru i det grønne. Hæld vandet fra gulerødderne, vend straks marinaden i og lad salaten trække, til den er kølet lidt af. Vend til sidst 4 spsk. hakket persille i og smag til.
Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt mælk og fløde lidt ad gangen under kraftig piskning til konsistensen er cremet. Halver kartoflerne og rør dem i. Krydr med salt og peber og varm stuvningen forsigtigt igennem.
Server retten med blandet grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften