Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt sorghum over at koge i en gryde med rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
Kom fløden op i en skål, og tilsæt citron, til den er godt syrlig, lidt salt og godt med friskkværnet peber.
Pisk det let sammen med en gaffel, og lad den syrne på køl indtil anretning.
Skyl blomkålen, skær den ud i grove buketter, og steg dem stille og rolig i en gryde i en smule olie, til de har taget godt med farve, og er blevet møre med bid.
Krydr med salt og friskkværnet peber, og riv lidt af skallen fra citronen fint henover blomkålen.
Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, og del den i stykker ca. på størrelse med en tændstikæske. Vend stykkerne i mel, sammenpisket æg og til sidst rasp.
Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg dem gyldne på en godt varm pande med en generøs mængde olie i ca. 2-3 min. på begge sider.
Hæld vandet fra kernerne, når de er møre, og smag til med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen.
Anret kernerne i bunden af en tallerken med fisken ovenpå, den stegte blomkål og til sidst syrnet fløde ud over.
Freekeh krydderier indeholder:
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kommentarer og forslag til opskriften