0
Paneret lange med stegt blomkål, mormordressing og sorghum

Paneret lange med stegt blomkål, mormordressing og sorghum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Sorghum

Sæt sorghum over at koge i en gryde med rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.

fløde 38% (piskefløde)citron
5 min.
Mormordressing

Kom fløden op i en skål, og tilsæt citron, til den er godt syrlig, lidt salt og godt med friskkværnet peber.

Pisk det let sammen med en gaffel, og lad den syrne på køl indtil anretning.

blomkål
10 min.
Blomkål

Skyl blomkålen, skær den ud i grove buketter, og steg dem stille og rolig i en gryde i en smule olie, til de har taget godt med farve, og er blevet møre med bid.

Krydr med salt og friskkværnet peber, og riv lidt af skallen fra citronen fint henover blomkålen.

langefilet uden skindrasp
15 min.
Fisk

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, og del den i stykker ca. på størrelse med en tændstikæske. Vend stykkerne i mel, sammenpisket æg og til sidst rasp.

Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg dem gyldne på en godt varm pande med en generøs mængde olie i ca. 2-3 min. på begge sider.

Freekeh krydderi
25 min.
Sorghum

Hæld vandet fra kernerne, når de er møre, og smag til med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen.

30 min.
Anretning

Anret kernerne i bunden af en tallerken med fisken ovenpå, den stegte blomkål og til sidst syrnet fløde ud over.

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1191 kcal
Fedt:
78 g
heraf mættede fedtsyrer:
19,5 g
Kulhydrat:
80,2 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
7,8 g
Protein:
39,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?