0
Paneret kulmule med stegt blomkål, mormordressing og sorghum

Paneret kulmule med stegt blomkål, mormordressing og sorghum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Fløde, Lupin, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum, hel
1 min.
Sorghum

Start med at sætte sorghum over at koge i en gryde med rigeligt letsaltet vand. De skal have ca. 20 min.

fløde 38% (piskefløde)citron
5 min.
Mormordressing

Kom fløden op i en skål og tilsæt fløde til den er godt syrlig - lidt salt og godt med friskkværnet peber. Pisk det let sammen med en gaffel og lad den syrne på køl indtil anretning.

blomkål
10 min.
Blomkål

Skyl blomkålen, skær den ud i grove buketter og steg dem stille og rolig i en gryde, i en smule olie, til de har taget godt med farve og er blevet møre med bid. Krydr med salt og friskkværnet peber. Riv lidt af skallen fra citronen fint henover blomkålen.

kulmulefilet uden skindrasp
15 min.
Lyssej

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Del den i stykker ca. på størrelse med en tændstiksæske. Vend stykkerne i mel, sammenpisket æg og tilsidst rasp.

Krydr med salt og friskkværnet peber og steg dem gyldne på begge sider på en godt varm pande, med en generøs mængde olie på. Ca. 2-3 min på hver side.

Freekeh krydderi
25 min.
Sorghum

Hæld vandet fra kernerne, når de er møre. Smag til med lidt oliveolie, salt og krydderblandingen.

30 min.
Anretning

Anret kernerne i bunden af en tallerken med fisken ovenpå, den stegte blomkål og tilsidst syrnet fløde ud over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?