0
Paneret mørksej med vintersalat og pommes frites
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pommes fritesovn
1 min.
Bag pommes frites

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Bred pommes frites ud på en bageplade, og vend dem med lidt olie, salt og friskkværnet sort peber.

Bag pommes frites i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.

mørksejfilet uden skindraspæghvedemel
5 min.
Paner fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x6 cm. Pisk æg sammen i en skål (ca. 1/2 æg pr kuvert). Kom lidt hvedemel i en anden skål og rasp i en tredje.

Vend fiskestykkerne først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Hvis du ikke har et æg, kan du bruge mælk eller fløde i stedet.

pærervalnøddekernerbladsellericreme fraiche 18%mayonnaiseskål
15 min.
Lav salaten

Snit bladselleri i tynde skiver. Hak nødderne groft, og skær pæren i tern.

Kom alle tre dele sammen i en skål. Rør creme fraiche og mayo sammen i lige dele, krydr med groftkværnet sort peber. Du skal bruge ca. 2 spsk. færdig dressing pr. kuvert.

Vend dressingen sammen med bladselleri, pære og nødder. Brug kun så meget dressing, at salaten lige bliver bundet sammen.

20 min.
Steg fisken

Varm en lille pande op, og tilsæt en god mængde stegeolie. Steg fisken i 4-5 min. i alt, så den bliver gylden og sprød på alle sider. Krydr med salt.

Hvis du steger til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege over to omgange.

30 min.
Anretning

Anret fisk, salat og pommes frites på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?