0

Paneret rødspættefilet med salat af ristede rødbeder, sukkerærter og mynte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Skrub rødbederne og kog dem møre i letsaltet vand. Køl dem af, gnid skindet af og skær rødbederne i tern. Varm lidt olie op på en pande og rist rødbederne i 2 min. Tilsæt honning og balsamico og lad det simre til rødbederne er ”glaserede” og al væde er væk. Bred rødbederne ud på et fladt fad og anret den blandede salat rundt om. Snit ærterne i skrå skiver og fordel dem henover. Kryml fetaen over, dryp med olie og citronsaft og krydr med salt og peber. Snit myntebladene i fine strimler og drys dem på salaten.

Fisk: Brug 3 dybe tallerkner til paneringen. Bland melet sammen med salt og peber i den 1. tallerken, pisk ægget sammen med en gaffel i den 2. tallerken og hæld raspen i den 3. tallerken. Vend først fiskefileterne i melet, dernæst i ægget og til sidst i raspen. Smelt en god klat smør på panden, lad det bruse af og steg fiskefileterne gyldne på begge sider ved middel varme.

Server retten sammen med græsk/tyrkisk yoghurt rørt sammen med masser af friskhakkede krydderurter, lidt sesamolie, salt og peber samt små kogte kartofler og groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften