0
Panko-stegte koteletter af hamburgerryg med stuvet grønkål med sennep, clementiner og sprøde rösti

Panko-stegte koteletter af hamburgerryg med stuvet grønkål med sennep, clementiner og sprøde rösti

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

melede kartofler
1 min.
Rösti

Skræl kartoflerne. Skyl dem, og riv dem ned i en skål på den grove side af et rivejern. Drys med salt, og vend rundt. Lad blandingen stå i 10 min. Knug nu al væden ud af kartoflerne. (Hvis du har æg, kan du med fordel komme 1-2 stk i massen.) Steg små rösti på en pande (gerne slip-let) i lidt god olivenolie. Krydr med sort peber. Hold rösti'erne lune, efterhånden som du får dem stegt.

pankorasp
20 min.
Kotelet

Vend koteletterne af hamburgerryg i først mel, så sammenpisket æg og til sidst i raspen. Steg koteletterne på en pande i halvt smør / halvt olivenolie, til de er gyldne, sprøde og netop gennemstegte (det tager typisk 3-4 min. på hver side). Krydr med salt og peber. Hold koteletterne lune, og brug panden til kålen (se næste afsnit).

grønkålfløde 38% (piskefløde)dijon sennepclementiner
30 min.
Stuvet grønkål med clementiner

Rib kålen, skyl den, og slyng den tør. Sauter kålen af på panden, hvor du stegte koteletterne, og krydr med salt og peber. Tilsæt fløde, og kog ind til stuvningen bliver cremet. Rør sennep i, og smag til med salt og peber. Vend til sidst pillede og halverede clementinstykker i. 

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?