0

Pankopaneret rødtunge med dampede rødder og kold persille/kapers/ansjospestosauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pestosauce: Skyl og pluk persille og oregano og dup bladene tørre - tag et par blade persille fra til rødderne. Læg bladene i en foodprocessor sammen med pillede hvidløg og hak det hele sammen i 10 sek. Tilsæt drænede kapers, ansjosfileter, balsamico, chiliflager, et kværn peber og olivenolie og kør det sammen til en ensartet pesto. Smag til og lad saucen trække på køl.

Rødder: Skræl gulerødder, persillerødder og skorzonerrødder og skær dem i ensartede bjælker på langs. Damp dem møre med bid (4-6 min.) i letsaltet vand. Hæld vandet fra, lad rødderne dampe tørre og vend 1 spsk. smør og lidt finthakket persille i. Anret og server straks.

Fisk: Krydr melet godt med salt og peber og vend fileterne deri. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Smelt en god klat smør på en pande og steg fileterne gyldne og sprøde. Skær citronen i både og server dem som tilbehør.

Server sammen med en stor skål sprød grøn salat og flødekartofler (eller en klassisk varm kartoffelsalat).

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?