0
Pankostegt isingfilet med Baba ganoush og tomat/peberfrugtsalsa

Pankostegt isingfilet med Baba ganoush og tomat/peberfrugtsalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Ising, Hvedemel, Æg, Sesamfrø

Fremgangsmåde

Baba ganoush (auberginedip): Skyl auberginen og prik den i skindet med en gaffel 10-15 gange. Halvér den og læg auberginen i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 20 min. til auberginen er mør og gylden. Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud - undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med halvdelen af hvidløgene, god olivenolie (der skal bruges en del), citronsaft (gem lidt til salsaen) samt Baba ganoush krydderiet. Justér evt. med lidt salt og ekstra citronsaft. Ved anretning stænker du med en smule god olivenolie.

Tomat/peberfrugtsalsa: Skær tomater, peberfrugt og agurk i tern på ca. 5 mm og vend dem sammen med fintsnittede rødløg samt resten af hvidløgene (der er finthakkede). Vend det hele sammen med presset citronsaft. Smag til med lidt sukker, salt og peber. Lad gerne salsaen trække i 10-15 min. før du serverer.

Fisk: Del fisken i mindre stykker og krydr med salt og peber. Vend dem i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankoraspen. Steg dem på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver). Drys med lidt salt.

Kartofler: Skrub og kog kartofler møre i vand med lidt salt i 12-15 min. Server dem med smør og lidt god salt.

Anret som vist på billedet.

*Baba ganoush krydderi indeholder:

2 del sesamfrø, 1 del hvidløg, 1 del spidskommen, 1/2 del kriander, 1/2 del sort peber, 1/4 del røget paprika

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?