0
Bagt rødspætte/ising med baba ganoush, fladbrød og stegte kartofler

Bagt rødspætte/ising med baba ganoush, fladbrød og stegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Sesamfrø, Gluten, Sesam, Nødder

Fremgangsmåde

Baba ganoush (auberginedip):

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 15-20 steder. Halver auberginen og snit et diagonalt mønster i aubergine kødet. Læg de halve auberginer i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 30 min., til auberginen er mør og gylden. Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med pillede hvidløg, tahin, god olivenolie (der skal bruges en del), citronsaft og baba ganoush krydderiet (gem 1/3 til brødet). Juster evt. med lidt salt og ekstra citronsaft.

Stegte kartofler:

Del kartoflerne i kvarte, skyl dem og vend med rigeligt god olivenolie samt salt & peber. Kom dem på bageplader med bagepapir og steg dem gyldne og møre i en forvarm ovn ved 225 grader. Det tager ca. 20-30 minutter.

Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold eller rul dem, så de er lige tykke. Kom dem i et ildfast fad med lidt olivenolie i bunden. Dryp lidt olivenolie og citronsaft over, og dæk det ildfaste fad med pergament og staniol så det holder HELT tæt. Bag ved 225 grader i en forvarmet ovn i 12-14 minutter.

Fladbrød:
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to og rul dem ud i lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg dem 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Drys med lidt god flagesalt og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.
Anretning:

Som vist på billedet 

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?