0
Pankostegt isingfilet, salviestegte majs med parmesan og nye porrer

Pankostegt isingfilet, salviestegte majs med parmesan og nye porrer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Ising, Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Majs med salvie og parmesan: Soigner majsene (halvér dem evt.) og kog dem i rigeligt saltet vand i 8 minutter. Steg dem et par minutter på en pande i smør sammen med plukkede salvieblade (gem lidt til kartoflerne) Drys med godt flagesalt og riv parmesan over (gem lidt til kartoflerne).

Fisk & porrer: Fold fisken på midten på den lange led og krydr dem med salt og peber. Lav en tyk blanding af 1 dl hvedemel og 1 dl vand som piskes sammen. Vend fisken heri og derefter i pankoraspen. Steg dem på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie (halvt af hver). Krydr igen med lidt salt. Steg de soignerede og halverede porrer på panden sammen med fisken til de er gyldne og møre. Drys med lidt salt.

Kartofler: Skræl kartofler og del dem i kvarte og kog dem i 12-15 minutter i letsaltet vand, damp af og vend med lidt koldt smør, lidt hakket salvie og revet parmesan. Drys evt. med lidt godt flagesalt.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?