0
Pappardelle alla puttanesca med bagt lange

Pappardelle alla puttanesca med bagt lange

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Spaghetti alla puttanesca betyder, direkte oversat fra italiensk, luderens - eller skøgens spaghetti. Denne yderst velsmagende umamibombe af en italiensk klassiker stammer fra Napoli og er huskokkens absolutte favorit, når det kommer til pastaretter 🍝 Hvorfor den har fået det interessante navn, er der flere teorier om. Én går på de billige ingredienser, der er brugt. En anden teori går på, at den har fået sit navn, fordi selv syvsoverne, der ikke nåede på det lokale marked, kunne lave den ud fra de ingredienser, man som minimum må forventes at have i sit spisekammer (når man er italiener)! På Gastromand.dk kan jeg læse, at deres teori går på, at da retten er forholdsvis hurtig at lave, kunne det jo være fordi luderne i Napoli var så travlt beskæftiget, at de skulle kunne lave noget hurtig mad mellem kunderne. Men det vil vi lade være op til egen fortolkning 😉

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ansjoserkaperssorte Leccino oliven, uden stenpeperoncino chili, hel & tørrethvidløg
1 min.
Forberedelse:

Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar og komme dem i små skåle hver for sig.

Skyl kapers i koldt vand - hak dem fint.

Skær ansjoser ud i mindre stykker - del hver filet i 8-10 stykker.

Pil og hak hvidløg.

Skær den tørrede peperoncino i små stykker.

Skær evt. oliven i skiver.

Pluk og hak basilikum, og gem nogle hele blade til pynt.

Skær tomaterne i mindre stykker.

Riv osten fint. 

pappardelle, friskpecorino romanotomaterbasilikumpeperoncino chili, hel & tørrethvidløgsorte Leccino oliven, uden stenkapersansjoser
5 min.
Puttanesca:

Kom 1 spsk. god olivenolie pr. person i en sautérpande. Kom hvidløg og peperoncino på, og rist igennem ved medium varme, til hvidløgene lige netop begynder at blive let gyldne. Mængden af peperoncino (chili) er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Tilsæt oliven, kapers og ansjoser, og lad det hele stege 1 minut under omrøring. Kom de skårne tomater på. Lad sugo'en (saucen) simre i 2-3 min. på panden. Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.

Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 2-3 min. 

Kom pastaen over på panden til sugo'en, og lad retten koge igennem. Vend med revet ost (gem lidt til pynt) og hakket basilikum.

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

langefilet uden skind
7 min.
Fisk

Tænd ovnen på 170 grader. Del fisken i portionsstykker. Krydr stykkerne med salt og peber, og læg dem i et smurt ildfast fad .Sæt fisken i ovnen, og bag den netop er gennembagt. Det tager typisk 8-12 min.

langefilet uden skind
15 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys det sidste ost over reten, og pynt med basilikum. Server straks, og spis, mens maden er brandvarm - pasta skal spises med det samme :-) 

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?