0

Pappardelle med svampe, karamelliserede løg, salvie, pinjekerner og pecorino

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Jeg kan ikke forestille mig en mere tilfredsstillende pastaret: brede bånd af pappardelle, silkebløde og perfekt al dente, svampe med masser af umami, karamelliserede løg, sprøde salvieblade og en salt, cremet pecorino. Denne ret er dyb, kompleks og alligevel elegant og enkel – præcis som italiensk mad skal være.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Estimeret tidsforbrug

Ca. 40 minutter i alt:

  • Forberedelse: 10 min

  • Tilberedning: 25 min

  • Anretning: 5 min

  •  Find alle ingredienser og redskaber frem.
  • Skyl svampe, krydderurter og persille (hvis anvendt).

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af jordede grøntsager.

Karamelliser løg

  • Skær løgene i tynde skiver.

  • Smelt halvdelen af smørret og lidt olivenolie i en stor pande ved lav til middel varme. Krydr med salt og peber.

  • Steg løgene langsomt i ca. 15–20 minutter, til de bliver gyldne og karamelliserede. Rør jævnligt.

Rist pinjekerner

  • Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme i 2–3 minutter, til de er let gyldne. Læg til side.

Steg svampe og salvie

  • Skær svampene i skiver eller mundrette stykker.

  • Hak hvidløg fint.

  • Når løgene er færdige, skub dem til siden på panden og tilsæt resten af smørret og lidt ekstra olie.

  • Steg svampe og hvidløg ved høj varme, til svampene får farve og smider væske.

  • Læg 4–5 salvieblade til side til pynt, og hak resten groft. Vend dem i svampene sammen med løgene. Smag til med salt og peber.

Kog pastaen

  • Kog pappardelle i rigeligt saltet vand efter pakkens anvisning, til den er al dente.

  • Gem ca. 1 dl pastavand og hæld resten fra.

Saml retten

  • Vend den kogte pappardelle sammen med svampe-løg-blandingen.

  • Tilsæt mascarpone og lidt af pastavandet for at binde det hele sammen til en cremet konsistens.

  • Smag til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.

40 min.
Anretning

Anret pappardelle i dybe tallerkener. Pynt med friskrevet pecorino, de hele sprødstegte salvieblade og ristede pinjekerner.

Næringsindhold pr. person (estimat)
Energi:
795 kcal
Fedt:
34,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
ca. 16,0 g
Kulhydrat:
95,3 g
heraf sukkerarter:
ca. 19,0 g
Kostfibre:
ca. 7,0 g
Protein:
24,9 g

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.