0

Paprikagrillet multefilet med ovnbagte spinatfyldte tomater og cremet agurkesalat med løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Agurkesalat: Skræl agurkerne, pil 1 skalotteløg og skær begge dele i fine tynde skiver. Rør cremefraiche, sukker, hvidvinseddike, salt og peber sammen og smag til. Vend agurker og løg i og lad salaten trække på køl i ca. 1 time.

Tomater: Skær et lille låg af tomaterne og udhul dem derfra med en ske (gem indmaden). Hak 2 skalotteløg og 2 fed hvidløg fint og sauter det i lidt olie. Rør spinaten i og lad den lige falde sammen. Tilsæt ris, hakket tomatindmad og krydderurter (fx persille, basilikum, mynte, timian, rosmarin etc.) og smag til med salt og peber. Fordel fyldet i de udhulede tomater, drys med rasp og læg en lille klat smør på hver. Bag tomaterne i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. til de er gyldne og møre.

Fisk: Pres 1 fed hvidløg og rør det sammen med paprika, 2 spsk. olie, salt og peber. Pensl krydderolien jævnt udover fisken og grill dem over kul, på en grillpande eller under ovngrillen i 10-12 min. til fiskekødet er mørt og netop gennembagt.

Server sammen med en sprød grøn salat og tyrkisk fladbrød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?