0
Paprikaschnitzel med blomkåls-kartoffelsalat og sesam

Paprikaschnitzel med blomkåls-kartoffelsalat og sesam

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp dem af, og afkøl dem let. Pil dem eller behold skrællen på og skær dem i tern.
  2. Læg sesamfrø i et ovnfast fad, og sæt fadet i en 150 grader varm ovn i 10-15 min., til sesamfrøene er gyldne. 
  3. Knus dem derefter let i en morter, eller med bagsiden af en grydeske. 
  4. Soigner blomkålet, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". 
  5. Riv skallen af citronen fint, og vend den sammen med blomkålsgrynene sammen med citronsaften. Klip karse, og bland den i salaten sammen med revet ost, god olivenolie og de knuste sesamfrø. Vend det hele sammen med de kogte kartofler, og smag til med salt, peber og evt. en lille smule honning/sukker.
  6. Tag kødet ud af posen og dup det tørt. 
  7. Flæk det på den lange led i passende schnitzler og bank dem evt. lidt flade imellem 2 frostposer med en kødhammer eller en kasserolle. 
  8. Krydr kødet generøst med paprika, salt og knust sort peber på begge sider. 
  9. Vend først i mel, dernæst et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp, der er blandet med lidt revet ost. Sørg for at presse raspen/osten godt fast i kødet. 
  10. Steg på en pande i rigeligt fedtstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min. på hver side.

 

Anretning

Som vist på billedet – riv evt. lidt ost over ved bordet!

 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?