0
Paprikaschnitzel med blomkåls-kartoffelsalat og sesam

Paprikaschnitzel med blomkåls-kartoffelsalat og sesam

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Kogte kartofler:

Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp af, og afkøl dem let. Pil dem, og skær dem i tern.

sesamfrøcitronblomkålkarseparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Blomkålscouscous:

Kom sesamfrø i et ovnfast fad, og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 10-15 min, til de er gyldne, eller rist dem på en tør pande – knus dem let i en morter.

Soigner blomkålen. Tag dernæst en skål, hvori blomkålen rives groft på et rivejern, så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint, og vend den i retten sammen med citronsaften.

Klip karse og bland den i blomkålen sammen med revet parmesanost (brug 2/3 her), god olivenolie og de knuste sesamfrø. Vend det hele sammen med de kogte kartofler, og smag til med salt, peber og evt. en lille smule honning/sukker.

skinkeschnitzelparmigiano reggiano (Parmesan)rasp
20 min.
Schnitzel:

Krydr schnitzlerne generøst med paprika, salt og knust sort peber på begge sider. Vend dem først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp, der er blandet med lidt revet parmesan. Sørg for at presse raspen/parmesanen godt fast i kødet.

Steg på en pande i rigeligt fedstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg, til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min på hver side.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. lidt parmesan over ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?