0
Paprikaschnitzel med blomkåls-kartoffelsalat og sesam

Paprikaschnitzel med blomkåls-kartoffelsalat og sesam

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
Kogte kartofler:

Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp af, og afkøl dem let. Pil dem, og skær dem i tern.

sesamfrøcitronblomkålkarseparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Blomkålscouscous:

Kom sesamfrø i et ovnfast fad, og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 10-15 min, til de er gyldne, eller rist dem på en tør pande – knus dem let i en morter.

Soigner blomkålen. Tag dernæst en skål, hvori blomkålen rives groft på et rivejern, så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint, og vend den i retten sammen med citronsaften.

Klip karse og bland den i blomkålen sammen med revet parmesanost (brug 2/3 her), god olivenolie og de knuste sesamfrø. Vend det hele sammen med de kogte kartofler, og smag til med salt, peber og evt. en lille smule honning/sukker.

skinkeschnitzelparmigiano reggiano (Parmesan)rasp
20 min.
Schnitzel:

Krydr schnitzlerne generøst med paprika, salt og knust sort peber på begge sider. Vend dem først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp, der er blandet med lidt revet parmesan. Sørg for at presse raspen/parmesanen godt fast i kødet.

Steg på en pande i rigeligt fedstof. Jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg, til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min på hver side.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. lidt parmesan over ved bordet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.