0
Parmesan chicken på cremede ris med kålrabi og porrer

Parmesan chicken på cremede ris med kålrabi og porrer

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sprød parmesanpaneret kylling bagt i ovnen serveret på en cremet, vinterlig mellemting mellem suppe og rissotto er vinter-hverdags-comfordfood når det er bedst.  Kålrabi er mild og rund i smagen når den bliver tilberedt, og er fuld af både kostfibre, A+B vitamin, samt kalium.  

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kålrabiporrerbredbladet persillehvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)risottoriskyllingefond
1 min.
Cremede ris

Ovnen tændes på 200 grader, varmluft.  Sæt en bageplade ind for at forvarme, den er til kyllingen.

Porrerne renses, skæres i skiver på omkring 1 cm, og skylles meget grundigt - der kan gemme sig meget jord i en vinterporre.

Kålrabien skrælles og skæres i mundrette bidder - de må gerne være lidt rustikke.

Persillen skylles og hakkes fint.  Lav to portioner: 3/4 skal bruges til de cremede ris og 1/3 til kyllingen.

Lav to portioner hakket hvidløg: en til kyllingen (1/2 fed pr. mand) og et til de cremede ris (1/2 fed pr. mand).

Det samme gælder for parmesanen: Halvdelen rives fint til de cremede ris og halvdelen til den bagte kylling.

Porre og hvidløg sauteres i en blanding af smør og olie i en tykbundet gryde til hvidløgene er gennemsigtige, hvorefter kålrabien tilsættes og steger med et par minutter.
Så hældes risen ned i gryden og steger et minuts tid.

Hæld så meget vand og evt. kyllinge-/grøntsagsbouillon i gryden til væsken står 2 cm over ris/grøntsager, tilsæt salt og peber, og kog sagte under låg til risen lige netop er mør.
Måske skal der mere vand i undervejs - konsistensen skal være meget blød, som en mellemting mellem en suppe og en rissotto.

Lige inden servering tilsættes persillen sammen med så stor en smørklat, du har lyst til at bruge, og den revne parmesan.

kyllingebryst uden skindhvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)raspolie/smør
15 min.
Kylling

Kyllingebrysterne lægges mellem to stykker bagepapir og flades ud - bare lige så de er nogenlunde lige tykke over det hele. Du kan evt. bruge bunden af en lille gryde, eller håndroden.


To tallerkener sættes frem til panering. 
I den ene hældes omkring en spsk. olivenolie pr. person, samt det revne hvidløg og hakkede persille, som du lagde til side tidligere.
I den anden hældes omkring 2 spsk. rasp pr. person, den revne parmesan samt salt og peber.

Kyllingen vendes først grundigt i olien og derefter i raspen. Tryk raspen godt fast på kyllingerne og læg dem på den forvarmede bageplade.  
Resten af raspen kan drysses over, og resten af olien dryppes over til sidst.

Kyllingerne bages i ovnen til de er gennemstegte - det tager omkring 10-14 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er.

 

30 min.
Anretning:

Kyllingebrysterne serveres i dybe tallerkner sammen med de cremede ris.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?