Start med at forvarme ovnen til 225 grader.
Riv courgetter på den grove side af et rivejern. Vend dem med lidt fint salt, og kom dem i en sigte, Lad courgetterne stå i 15 minutter, knug så al væden ud af dem, og kom dem i en skål. Pisk æg sammen, og tilsæt 1 spsk. hvedemel pr. æg. Riv parmesanen fint, og tilsæt halvdelen til æggemassen. Vend courgetter, 1 fed finthakket hvidløg pr. æg, salt og sort peber i æggemassen. Vend til sidst plukket, skyllet og hakket, bredbladet persille (gem ca. 1/3 til senere) i, og steg små fritters på en varm slip-let pande i olivenolie, til de er gyldne på begge sider.
Del fisken i 2-3 stykker pr. mand, og krydr dem med salt og peber. Kom fiskestykkerne i et ildfast fad, dryp dem med lidt olivenolie, og drys det sidste revne parmesan over. Dryp igen med olivenolie. Skær bollerne i tykke skiver, og vend dem med lidt finthakket hvidløg, hakket persille og god olivenolie. Krydr med fint salt. Kom fisk og brød i en 225 grader varm ovn i 5-6 min., til begge dele er gyldne. Giv courgette fritters 2-3 minutter i ovnen sammen med fisken til sidst, og server straks derefter.
Som vist på billedet, drysset med det sidste persille.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()