0
Parmesanbagte isinger på rigatoni med svampe

Parmesanbagte isinger på rigatoni med svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
isingfiletsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailmarkchampignonsfrisk hvidløgpersilleparmigiano reggiano (Parmesan)rigatoni, 50% fuldkornsalt & pebersmør
1 min.
Klargøring
  1. Ovnen tændes på 220 grader.

  2. Hvidløget hakkes fint.  
    Halvdelen af hvidløget skal bruges til parmesan-panaden og resten skal bruges til tomaterne.

  3. Persillen skylles og hakkes fint.  Halvdelen skal bruges til panaden og resten til tomaterne.

  4. Parmesanen rives fint.

  5. Tomaterne og svampene skæres i kvarte, og fordeles i bunden af et ildfast fad, der også kan rumme fisken.
    Drys hvidløg og persille over tomaterne, krydr med salt og peber og dryp med olivenolie.
    Fadet sættes ind i ovnen, og bager 10-12 minutter til svampene begynder at skrumpe ind.

  6. En stor gryde vand sættes over at koge til pastaen.

  7. Sprød parmesan-panade til fisken:
    Smelt 1 lille spsk. smør pr. person i en lille gryde, og steg hvidløget til det er let gyldent. Tag gryden fra varmen.
    Hæld 1 spsk. rasp pr. person ned i gryden, sammen med 1 spsk. parmesan pr. person og 1/2 spsk. hakket persille.
    Vend det hele sammen, og krydr med salt og peber.

  8. Fisken foldes sammen til små pakker, og lægges ovenpå tomaterne i det ildfaste fad.
    Fordel parmesan-panaden over fisken. Bag, til panaden er sprød og gylden, og fisken lige er gennembagt.


  9. Pastaen koges og drænes. Vend en smule olivenolie i pastaen, så den ikke klistrer sammen, og hold den varm i gryden.
    Hvis der er noget parmesan og persille tilbage, kan det vendes ned i pastaen. 
25 min.
  1. Pastaen serveres med grøntsagerne og fisken ovenpå.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?