0
Parmesanbagte squash med italienske mørksej ris

Parmesanbagte squash med italienske mørksej ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
squashpersilleparmigiano reggiano (Parmesan)rasp
1 min.
Klargøring
  1. Start med at tænde ovnen på 225 grader.
    Sæt en bageplade med bagepapir på ind i ovnen for at forvarme.
    Hvis du laver mad til 4-5 personer, skal du måske sætte to plader ind. Der skal være plads til squashbådene, uden at de rører ved hinanden på pladen.

  2. Parmesanen rives og deles i to bunker: Den ene skal bruges til fisken, den anden til squashen.

  3. Persillen hakkes fint og deles i to bunker: Den ene skal bruges til squashen og den anden til pynt til sidst.

  4. Paneringen til squashen laves:  Parmesan, persille og 1 spsk rasp pr. person blandes sammen og smages til med salt og peber.

  5. Squashen deles på midten, og skæres derefter ud i aflange "både" ( se billede ). 
    Bådene vendes i olivenolie, og derefter grundigt i parmesan-blandingen.
    Læg bådene over på den forvarmede bageplade, og dryp med olivenolie.  Drys resten af paneringen over squashbådene, og bag dem, til de er sprøde udenpå og møre indeni. 
    Det tager, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er, 15-20 minutter.
mørksejfilet uden skindSkagenfood tomatsugoris
10 min.
Fisken
  1. Risene steges et minuts tid i olivenolie i en dyb pande/lav gryde med låg, der udover risene også kan rumme fisken i et lag.

  2. Hæld så meget vand ved, som opskriften på risene angiver, bring i kog, og lad risene simre under låg 6-8 minutter.

  3. Læg fisken ovenpå de næsten kogte ris, fordel tomatsaucen over, og lad dampe videre til risene er møre, og fisken gennemvarm.
    Det tager, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor meget varme du har på gryden, mellem 5 og 10 minutter.
30 min.
Anretning
  1. Drys resten af parmesanen og persillen over fisken, sæt gryden på bordet, og servér med squashbådene til.

    *velbekomme*

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?