0

Parmesangratinerede rødtungeruller med ansjos/tomatpasta og bagte cherrytomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomater: Skyl tomaterne og klip stilkene over, så der dannes små bundter af 3 tomater. Sæt dem i et lille fad, dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Grill dem midt i ovnen ved 200°C i 7-10 min.

Rødtunge: Rør ansjosfileterne ud i tomatpastaen og pres hvidløgsfeddet i. Halver rødtungefileterne på langs og smør lidt ansjos/tomatcreme på. Rul fileterne sammen og læg dem i et lille fad. Bland persille, brødkrummer, parmesan, salt og peber og drys det over fiskerullerne. Dryp med olivenolie og bag fiskene under ovngrillen i 8-11 min.

Server rødtungerullerne og bagte tomater med små kogte kartofler, smørsauce og evt. grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.