Tomater: Skyl tomaterne og klip stilkene over, så der dannes små bundter af 3 tomater. Sæt dem i et lille fad, dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Grill dem midt i ovnen ved 200°C i 7-10 min.
Rødtunge: Rør ansjosfileterne ud i tomatpastaen og pres hvidløgsfeddet i. Halver rødtungefileterne på langs og smør lidt ansjos/tomatcreme på. Rul fileterne sammen og læg dem i et lille fad. Bland persille, brødkrummer, parmesan, salt og peber og drys det over fiskerullerne. Dryp med olivenolie og bag fiskene under ovngrillen i 8-11 min.
Server rødtungerullerne og bagte tomater med små kogte kartofler, smørsauce og evt. grøn salat til.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften