0

Parmesangratineret rødspætte med enkel tomatsalat og pastapesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fiskefileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et passende ildfast fad. Rør fløde, rasp, friskrevet parmesan, salt og peber sammen til en cremet masse. Fordel blandingen ovenpå rullerne og smør det let ud. Sæt fadet i ovnen ved 210 grader og bag 10-12 min. til fisken er mør og overfladen gylden.

Tomat: Skær tomaterne i små tern og hak løg og hvidløg helt fint. Striml basilikumbladene og rør det hele sammen med lidt olie, salt og peber. Lad salaten trække 10 min. inden den smages til.

Pasta: Kog pastaen al dente i rigeligt letsaltet vand og som anvist på pakken. Hæld vandet fra med undtagelse af ca. 1 dl og sæt gryden tilbage over eftervarmen. Rør pesto og en smule olie i pastaen og smag til med salt og peber.

Giv ristede grønne asparges og godt groft brød til retten.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?