Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et godt skud salt.
Hak hvidløget fint, og skær svampene i tykke skiver.
Sæt en pande over ved høj varme. Tilsæt en god mængde olie, og steg svampene i 2-3 min., til de har taget godt med farve. Kom så hvidløg og harissa på panden, og lad det stege lidt med under omrøring i et minuts tid.
Kom tomatpassata på panden, krydr med lidt salt og peber, og lad det småsimre ca. 10 min.
Skær squash i store tern. Pluk hjertesalat ud i blade, og skær dem i mundrette stykker.
Lav en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie, og tilsæt godt med fintrevet citronskal, salt og friskkværnet sort peber. Du skal bruge ca. 1 stor spsk. færdig marinade pr. kuvert.
Pluk persillen ud i blade.
Vend salat, persille og squash sammen med marinaden lige inden servering.
Kom pastaen i gryden, når vandet bulderkoger. Kog til den er al dente efter anvisning på pakken, og smag dig evt. frem.
Kom herefter pastaen op i harissasaucen, og vend godt rundt. Tilsæt evt. lidt pastavand til saucen for at justere konsistensen, og gøre den mere cremet. Smag til en sidste gang.
Anret pasta i en lille dyb tallerken med salaten i en skål ved siden af.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()