0
Pasta alla Chitarra ”Lady & Vagabonden - style”

Pasta alla Chitarra ”Lady & Vagabonden - style”

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Kødboller: Rør det hakkede kød sejt med ca. en tsk. salt pr. 300 g kød. Tilsæt et par vrid peber og revet eller finthakket hvidløg samt plukkede og finthakkede basilikum blade (brug halvdelen).

Tilsæt 1 æg og en sjat mælk og rør farsen godt sammen. Rør den med lidt mel (1-2 spsk.), hvis den virker for lind. Lav en lille kød¬bolle og steg på panden, så du kan smage, om der skal justeres med salt. Lav små kødboller (lidt mindre end en golfbold) af al farsen og gem dem på køl.

Tomatsauce: Steg bacon i tern i lidt olie i en gryde eller høj pande. Tilsæt finthakket løg, når baconen begynder at smide fedtet. Når løgene er blanke, tilsættes lidt rødvinseddike, bal¬samico eller anden god eddike, som koges næsten væk. Tilsæt de hakkede tomater, plukkede og finthakkede basilikum blade (brug den anden halvdel her og gem lidt til pynt) og kog det hele sammen i 5 minutter ved høj varme. Læg kødbollerne i saucen og lad dem dampe med under låg ved lav-medium varme i 10 minutter. Smag til sidst saucen til med salt, peber og evt. en smule sukker.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 4-5 minutter – dræn vandet fra og vend pastaen med lidt smør og olivenolie.

Anretning: Servér retten i store dybe tallerkner og pynt med lidt frisk basilikum ovenpå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?