0
Pasta Carbonara med røget mørbrad og syrlig salat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I denne klassiske ret, bruger man æg og ost til at lave en cremet sauce der dækker pastaen. Det er vigtigt at æggene ikke får for meget varme, når de er tilsat pastaen, og at retten bliver serveret, så snart den er klar. Så sørg for at kalde folk til bordet i god tid!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
persillerodskalotteløgcitronhjertesalatbredbladet persille
1 min.
Grønt

Start med at sætte en stor gryde med godt saltet vand over at koge til pastaen.

Skræl løgene, og snit dem i super tynde ringe.

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem. Skyl persillen, pluk bladene af, og snit stilkene fint med en skarp kniv.

Skræl persillerødderne, og snit dem i tynde bånd med en kartoffelskræller eller på et mandolinjern.

Riv citronen fint, og gem skallen til senere.

10 min.
Salat

Bland hjertesalat, persillerødder, løgringe, persilleblade og hakkede persillestilke i en skål, og vend rundt med et godt skud citronsaft.

spaghettirøget grisemørbradæg2parmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Carbonara

Kom pastaen i vandet, til den er al dente. Bemærk at du skal bruge ca. 1/2 dl af kogevandet pr. kuvert senere, så smid det ikke ud.  

Skær mørbraden i små tern. Rist dem 1 minut eller 2 i en smule olivenolie på en stor pande, der senere kan rumme al pastaen. Træk herefter panden fra varmen.

Pisk æg sammen i en skål, og riv osten fint.

Når pastaen er al dente, dræner du den for vand. Kommer pastaen op i panden sammen med den halve dl pastavand pr. kuvert, revet ost og æg.

Nu skal du røre i eller svinge med panden, indtil æggene cremer pastaen som en sauce. Hvis ikke æggene sætter sig, kan du sætte panden over lav varme igen mens du rører. Pas på, at du ikke kommer til at lave røræg.

Smag til med lidt salt, fintrevet citronskal og masser af friskkværnet, sort peber.

30 min.
Anretning

Server pastaen med det samme med den syrlige salat på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?