Del broccolien i stok og blomst. Del blomsten i små buketter og skær stokken i små tern. Kog begge dele netop møre i letsaltet vand og dryp dem godt af. Hak skalotteløg og hvidløg fint og knus chilierne let mellem fingrene. Varm olien op i en gryde ved middel varme og sauter løg, hvidløg og chili til løgene er bløde. Kom broccolien ved, krydr med salt og peber og varm det godt igennem. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og dræn den. Kom pastaen i gryden med broccoli, vend forsigtigt rundt og smag til. Fordel retten i dybe tallerkner og server straks med revet parmesan og godt brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften