0
Pasta med broccolisauce, sprød rasp og grøn salat

Pasta med broccolisauce, sprød rasp og grøn salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang, og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

 

broccolihvidløgkrystal karl
1 min.
Forbered saucen

Start med at sætte to store gryder vand over - begge med et godt skud salt i. Den ene til pasta og den anden til broccoli.

Skær broccoli ud i små buketter, og den øverste del af stokken i lignende størrelse stykker.

Skær hvidløgsfed i kvarte.

Riv osten fint.

rucolapære
5 min.
Lav salaten

Skær pæren i tynde skiver. Vend pære og rucola sammen i en skål med ca. 1 tsk. citronsaft og 1 tsk. olivenolie pr. kuvert. Krydr med groftkværnet sort peber - ingen salt!

sedanini, 50% Fuldkorn
10 min.
Kog pasta og broccoli

Kog pasta i den ene gryde og broccoli og hvidløg i den anden. Pasta skal koge, til den er al dente efter anvisning på pakken.

Broccoli og hvidløg skal koge i 3-4 min., til de er møre.

rasppande
15 min.
Rist raspen

Rist raspen under omrøring på en pande med en smule olivenolie, til den er gylden og sprød. Krydr med lidt salt. Læg raspen på fedtsugende papir indtil servering.

broccolikrystal karlblender / stavblender
20 min.
Lav saucen

Kom de møre broccoli og hvidløg op i en blender sammen med osten, et godt skud olivenolie og lidt kogevand fra pastaen. Blend til en helt lind og cremet sauce, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere kogevand. Den skal være lidt a la en tomatsauce i konsistens.

25 min.
Saml retten

Kom den drænede pasta op i panden fra før sammen med broccolisaucen. Sving eller rør det hele godt sammen, så saucen dækker pastaen.

30 min.
Anretning

Anret pasta i en dyb tallerken og drys med ristet rasp. Kom salaten i en lille skål på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?