0
Spaghetti med cremet yoghurt, bløde løg og grønne asparges

Spaghetti med cremet yoghurt, bløde løg og grønne asparges

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne aspargescitronmynte
1 min.
Asparges

Knæk bunden af aspargesene, der hvor den naturligt vil knække, og skær dem i tynde skiver på skrå.

Pluk mynten ud i blade, og skyl dem let. Bland asparges, mynte og godt med fintrevet citronskal og saft i en skål. Tilsæt også nogle dråber olivenolie og godt med sort peber (ingen salt på nuværende tidspunkt).

rødløg
5 min.
Rødløg

Skræl rødløgene, og snit dem i grove både. Find en stor, tykbundet gryde, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ved mellem varme under hyppig omrøring, så løgene til sidst bliver karamelliserede og HELT bløde. Det tager mindst 15 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.

græsk yoghurt, 10%spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra, når den er kogt, men gem ca. 1/2 dl. kogevand pr. kuvert.

Kom kogevandet op i en skål sammen med yoghurten, og pisk det sammen til en cremet sauce. Kom herefter pastaen op i skålen, og slyng det sammen, til pastaen er helt dækket af saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

Kom rødløgene op i skålen, og vend rundt. Riv osten.

parmesan/pecorino
30 min.
Anretning

Anret pastaen i en dyb tallerken med asparges og masser af fintrevet ost ovenpå, og spis med det samme.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
866 kcal
Fedt:
37,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
105 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
22,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?